25 de zile în America de Sud. Mâncare argentiniană.

De cu dimineață așa, Viespile au început să simtă că ce a fost frumos a trecut și că monumentele au fost vizitate, orașul a fost văzut și că ar fi bine să plecăm din nu prea frumosul și nu prea interesantul Buenos Aires către o altă destinație, dar mai avem doua zile întregi de stat aici. Plictisitor, dar ne păstrăm forțele pentru ce va urma, când vom trece în viteza superioară. Acum, știți foarte bine că noi suntem mai neliniștiți și că nu ne place să stăm prea mult în același loc.

Dar să nu divaghez foarte mult. Subiectul zilei este mâncarea, mai ales cea argentiniană. Pe când ne plimbam cu autobuzul turistic am găsit o clădire care avea sculptat în frontispiciu Mercado Central. Poate o fi piața centrală și putem să mâncăm mango și alte asemenea delicatese. Hai la ea! Din păcate aici numai semnul a mai rămas, că piața a plecat de mult, înlocuită fiind de un minimall și de un supermarket.

Nu ne-am lasat învinși și am plecat să prânzim la una din cele mai vechi cafenele din oras, loc unde se organizau milongas, un fel de concurs/petrecere cu oameni care dansează tango. La prânz nu era așa ceva și noi oricum aveam rezervare peste o zi la nu știu ce mare școală de tango din asta.

Mâncare Argentiniană

Seara a sosit pe nesimțite, iar noi am plecat spre Cabrera, un restaurant tradițional argentinian, un fel de Carul cu Bere de la noi. Pozele vorbesc de la sine, fripturile fiind făcute dupa gustul fiecăruia, inclusiv cea mare de 800 de grame. Cu adevărat impresionant!

Că tot suntem la capitolul mâncare, argentinienii au câteva feluri tradiționale, bife de chorizo – carne de vită la grătar de lemne, empanadas – niște mici plăcințele umplute cu diferite compoziții. Parrillada este un fel de mixt grill de la noi, fără a avea tristețea acestuia. Practic pe masa este pus un minigrătar și este umplut cu bucăți de carne de vacă, porc și pui, măduvă, intestine, rinichi. Iar toată porția asta ar trebui să o mănânce o persoană. La capitolul desert, dulce de leche este alt fel tipic tradițional. Este mult mai dens și mai aromat decât cel spaniol și poate fi găsit sub forma de cremă în prăjitură, înghețată, îndulcitor pentru cafea, bun de întins pe pâine.

La capitolul fast food avem choripan, un fel de hotdog, dar cu cârnat prăjit și decojit, pus în pâine și completat cu maioneză, murături și salată. Mai avem trigos, sendvișuri făcute cu pâine decojită, cu cele mai variate combinații. Poate fi mâncat așa cum e, natural sau prăjit. La granița între fast food și mâncare se găsește milanesa, șnitelul popular făcut cu carne de porc, vită sau pui, tras prin pesmet și prăjit în baie de ulei. Are multiple variante, cu cașcaval, cu ou, cu șuncă, completă – cu roșii. Vegetarienii nu prea au mari sanse aici!

[RFG_gallery id=’4′]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *