25 zile în America de Sud. Tur turistic în Buenos Aires

Buenos Aires, Branca, reclama

Episodul de astăzi conține și pozele care ar fi trebuit să apară odată cu episodul de ieri. Vreau să încep prin a vă mulțumi pentru interesul și curiozitatea pentru povestea aventurii noastre în America de Sud.

Tur hop-on hop-off

Încă o premieră în viața turistică a Viespilor Călătoare, am luat autobuzul turistic hop on hop off să vedem monumentele și cartierele istorice din Buenos Aires. Traseul și cele trei ore petrecute în total în autobuz pot fi o soluție interesantă pentru a vedea rapid ce poate să ofere un oraș. Din păcate, ca la orice autobuz de genul acesta, căștile nu merg la fiecare scaun, asta dacă prindeți o pereche. Iar cum în Buenos Aires distracția principală este să manifestezi contra guvernului sau pentru guvern, unele stații nu sunt disponibile. Banii sunt aceeași, indiferent de câte stații sunt sărite.

Tourist trap Caminito

Noi am ales să ne dam jos în Caminito, în zona portului vechi, pe celebra stradă cu case colorate din toate pozele. Aici e un turist trap realizat și pus în operă senzațional. Toate mărunțișurile posibile sunt vândute pe post de suvenir, dansatorii de tango sunt în stradă și te invită să faci poze cu ei, fiecare terasă are dansatorii ei, iar pe o margine a minicartierului trece o linie ferată pe care trecea un tren de marfă cu o locomotivă ca în State. Aglomerația este fenomenală și va trebui să aveți grijă la bunurile personale. Noi am mai stat și la un mic prânz, cu diferite părți din vacă prăjite la gratar, una parrillada completa, cu maduvă prăjită și cu rinichi la grătar, cu coaste și fleici ținute pe jar. De data asta, fiind și cald, am ales să bem bere, Quilmes fiind cea produsă la Buenos Aires, o bere ușoară și foarte plăcută la gust.

Pont. Daca vreți să vă suiți înapoi în autobuzul turistic, să știți că la Caminito este cea mai aglomerată stație. Dacă nu vreți să vă împingeți cu ceilalți în așteptarea autobuzului, stația precedentă este la 6 blocuri distanță și nimeni nu se înghesuie.

Recoleta. Oameni morți și oseminte

Când am terminat turul deja se făcea târziu, așa că am intrat pe ultima sută de metri la cimitirul Recoleta, locul unde îi zac oasele și a putrezit întru Domnul, Eva Longoria Peron sau cum naiba s-o fi numit personajul jucat de doamna Madonna în filmul Evita. Știți voi, ăla cu Don’t cry for me Argentina… Foarte puțini o mai plâng, restul fiind convinși că național socialismul dezlânat a condus la intrarea în faliment a țării. Dar despre asta nu vorbiți cu argentinienii că e ca la noi: peroniști și anti peroniști. Nu ai altă opțiune și ești ori cu noi ori împotriva noastră.

Pont. NU SE PLĂTEȘTE LA INTRARE! Pe noi ne-a păcălit un cetățean că ne dă prospect (care e gratuit) și să dăm și noi niște bani. Dar ne-a agățat frumos, strigând “hei hei come here for map of the cemetery”, în zâmbetele aprobatoare ale paznicilor în uniformă. Deci să știți că e gratis!

I Latina

Seara am mers la cel mai bine văzut restaurant din Buenos Aires, I Latina (citiți recenziile de pe tripadvisor dacă nu credeți). Deși nu are mâncare argentiniană, cei doi frați columbieni, unul chef și celălalt maitre’D fac o treabă excelentă. Meniul de 7 feluri, însoțit de vinurile special alese pentru a se potrivi mâncării este excelent, iar la sfârșit am avut ocazia să îi spunem La mulți ani pentru a doua oară Andreei, împreună cu întregul staff al restaurantului. Ba chiar, înainte să plecăm, am avut ocazia să facem și o poza de grup cu întreaga familie, mai ales că eram primii români care le treceau pragul.

[RFG_gallery id=’2′]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *