8 Idei de week-end. Epopeea Stockholm (II). Cum Sa Te Cazezi.

Ca in orice tara civilizata si aici exista una bucata mod de transport rapid si spatios de a ajunge de la aeroport in centrul orasului si anume trenul Arlanda Express. Nu este cea mai ieftina calatorie, in mod evident, dar exista si alte variante: autobuzele Swebus sau Flygbussarna sau varianta cu autobuzul 583 si schimbare la statia Marsta cu trenul local, care ajunge pana in centrul orasului. Apelati cu incredere zic, la centrul de informare si vanzare de bilete din cadrul aeroportului, de unde puteti achizitiona, pe langa infomatii utile si harti ale tuturor mijloacelor de transport din Stockholm si imprejurimi, un abonament pentru 24 de ore sau 72 de ore, valid pentru toate tipurile de mijloacele de transport local.

Source: kontraplan.com via Jenny on Pinterest

In fine, ajungem noi in la gara din centrul Stockholmului…batea un vant rece de inghetasem cu tot cu rucsacul din spatele meu, iar domnul Viespe se caznea folosindu-se de tehnologia moderna din dotare, sa dibuiasca ce autobuz trebuie sa luam si mai ales in ce directie. Fratilor, a durat ceva….m-a luat foamea, frigul si toate cele! Aveam de mers pana intr-un cartier, ceva mai departat de centru, pentru ca ne cazasem la un Best Western, care, pentru ca nu se afla si anume in buricul targului, practica niste preturi mai scazute! Bineinteles, Stockholm-ul prezinta si posibilitatea de hosteluri, posibilitate numeroasa as putea spune, dar cum noi vizam strangerea de puncte, mile si alte chestii remunerabile, am mizat tot pe Best Western.

Nu am obiceiul de a vorbi despre un hotel! Pana la urma, in functie de pretul platit, iti cam dai seama la ce sa te astepti. Nu stiu daca a fost oboseala, frigul in care am stat pana cand am ajuns, foamea care incerca temeinic, dar hotelul asta m-a dat pe spate. In primul rand, am fost upgradati!!!! Fericire! Camera simpla, cu balcon, mobila tipic IKEA, ferestre imense, iar la baie…SOC…podea incalzita!!!! Bai oameni buni, stiu…e ciudat…dar cred ca nu va puteti imagina cata bucurie am simtit in…talpi!!! Unde mai pui la socoteala ca apa de la dus nu era fierbinte, ci la temperatura perfect potrivita ca impreuna cu caldura din podea, sa iti dea starea aia de super bine, fara sa te moleseasca!  Mii de zei si zeite! Daca nu mi-ar fi fost si foame, chiar ca nu as mai fi parasit camera aia!

Asa ca am bagat un dus si am plecat in explorare! Ora 16.30 dupa-amiaza si o bezna de-ti bagai degetele-n pupile! Iarna nordica nu glumeste! Si era noiembrie J))!

Ne-am urcat in autobuz (steam acum ce si cum!) si am bagat o raita scurta prin Gamla Stan, adica orasul vechi! Stradute pietruite, restaurante si pub-uri, magazine de suveniruri si buticuri, toate cu luminte in geam, mici braduti care strajuiau intrarea impodobiti doar cu luminite albe si un miros incredibil de lemn ars si scortisoara. Deci daca venea Mosu’ la ei a doua zi, suedezii erau 100% gata sa il primeasca. Si asta imi aminteste de mirarea mea, cand in luna mai, la Copenhaga, mai precis Tivoli, m-am inghesuit cu alti turisti pentru a cumpara…ornamente de brad! Ce ti-e si cu vikingii astia!

Asa ca am bagat niste somon si niste mancare tipica…stiti voi IKEA, dar de vreo 10 ori mai buna…sosuri, cartofi si grasime cu toate tipurile de omega cunoscute si mai putin cunoscute in ele, adunate intr-o farfurie mai mult decat satioasa si gustoasa. Si dupa ce ne-am urcat colesterolul pe cele mai inalte culmi existente, pe care nici el nu credea ca va ajunge vreodata si ne-am facut planurile pentru sambata, ne-am indreptat agale catre hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *