Avion Sardinia

Sardinia este a doua insulă ca mărime din Mediterana, depășită doar de Sicilia, și una din cele mai vechi petice de pământ apărute, acum peste 50 de milioane de ani. Mărimea o ajută pentru a avea unele din cele mai lungi coaste, mare parte a lor fiind plaje cu nisip fin și cu o culoare a apei pe care nu o găsiți decât la insulele din Caraibe. Totodată Sardinia este suficient de mare și are un număr de turiști de peste 700000 pe an, ceea ce a făcut ca insula să aibă trei aeroporturi deservite de curse interne, low-costuri și companii tradiționale.

În timp munții apăruți în urmă cu milioane de ani s-au erodat de la ploile căzute, dar încă mai găsim munți, cel mai înalt vârf fiind Punta la Marmora cu o înălțime de peste 1800 metri, 1834 metri să fiu mai precis.

Românii sunt principalii emigranți în insulă, peste 90.000, așa că să nu vă mire dacă auziți vorbindu-se românește sau dacă vi se mulțumește în română. Profitând de piața asta de români care doresc să fie mai aproape de țară, Wizz Air a început în urmă cu doi ani curse aeriene sezoniere între România și Sardinia.

Cum ajung din România în Sardinia?

Zboruri ieftine între România și Sardinia sunt cele operate de Wizz Air, cu plecare de la București și sosire la Alghero, duminica și miercurea, plecare la ora 12:05 de la București, aterizare la ora 13:45 la Alghero. Bilete ieftine de avion Alghero București sunt cele de la cursele de întoarcere, plecare la 14:05 din Alghero, aterizare la 17:40 la București. Prețul mediu este de 60 de euro pe sens, preț în care aveți inclus doar un bagaj de mână mic. În funcție de bagaje, uneori poate fi mai ieftin să zburați din Sardinia cu o escală.

Ce am descoperit în Sardinia este că distanțele între orașele importante sunt destul de mari, Alghero – Cagliari înseamnă trei ore de condus, Olbia – Alghero aproape 2 ore. Cum vă spuneam, deși e insulă, Sardinia este destul de mare.

Destinații în Sardinia

Cagliari. Capitala insulei, cel mai mare oraș din Sardinia, cu peste 400000 de locuitori, este și polul economic al insulei. Aeroportul din Cagliari este conectat de Alitalia cu Roma, Milano. Un zbor din România la Cagliari are o escală obligatorie într-unul din orașele: Roma sau Milano, iar prețul unui bilet dus-întors este în jur de 140 euro.

Olbia. Așezată în partea de est a insulei, Olbia oferă un punct de plecare către toate stațiunile de pe Costa Esmeralda, inclusiv către celebrele plaje cu nisip roz. Un zbor din România către Olbia va avea o escală cel puțin, prețul biletului fiind în jurul a 150 euro doar dacă folosiți companii aeriene low-cost.

Alghero. Aeroportul este folosit mai ales de companiile low-cost, inclusiv de Wizz Air. Un bilet de avion București Alghero costă în jur de 100 euro dus-întors.

Cum am găsit noi bilete de avion pentru Sardinia?

Noi am folosit prețuri bilete avion între București și Sardinia. După primele cinci minute ne-am dat seama că mai ieftin ca bilete de avion de la Wizz Air nu avem cum să găsim, așa că am încercat mai multe date, până ne-am găsit perechea de zboruri perfectă: plecare duminică și întoarcere miercuri. Folosind Wizz discount club, prețul biletelor a fost cu 40 de euro mai mic, așa că am dat pe două bilete de avion București Alghero și retur 188 euro. Desigur trebuie să țineți seama că în lunile iulie și august Italia intră în vacanță, iar prețurile cazării explodează. Dacă vreți să știți ce să faceți ca să găsiți cazare în Sardinia convenabilă la preț și bună la calitate, urmăriți articolul de mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *