Bilete Ieftine de Avion. Ghid Practic de Obtinere.

De doua saptamani ploua cu bilete de avion ieftine catre cele mai variate destinatii de peste mari si tari. Desi pare foarte complicat sa le gasesti, exista cel putin cateva unelte la dispozitia noastra pentru a le identifica si cumpara.
Buuun, sa ne punem in fata calculatorului si sa incepem. Stim unde vrem sa mergem, la Lima, in Peru, pentru ca acolo e locul unde vrem sa ne petrecem doua saptamani de vacanta, in luna mai – iunie. Din pacate bugetul este destul de redus, prin urmare trebuie sa reducem de oriunde se poate.

1. Accesam Matrix – http://matrix.itasoftware.com. Alegem optiuni avansate.
Matrix, cautarea de la Bucuresti
Introducem orasele destinatie, iar la date alegem cele mai scazute tarife pentru bilete de avion pentru luna care incepe pe 1 mai, cu o durata de 10-17 zile (poate prindem si un week-end). Clasa de zbor o lasam la economie, dar putem alege si business. Pentru flexibilitate mai mare, permitem schimbari de aeroport. Ne intereseaza doar zborurile cu locuri disponibile. La moneda eu folosesc euro.

2. Pagina urmatoare este o pagina unde, cu portocaliu, este trecut cel mai mic pret disponibil, in cazul nostru 1222 euro. Ne alegem data care ne convine cel mai mult, durata care ne convine si clic mai departe.

2. Calendar preturi

3. Alegem zborul care ne convine. Pentru usurinta, eu am ales primul zbor, cu o escala in Amsterdam.

3. Alegere zbor dus

4. Alegem zborul de intoarcere. Cel mai bun pare cel prin Paris, primul pe lista.

4. Alegerea zborului de intoarcere

5. Bravo! Avem traseul complet si putem sa imprimam pagina…

5. Itinerariu gasit

Stai asa! 1222 euro???? Stii cine sunt eu? Sunt cititor de www.viespeacalatoare.ro si imi iau bilete de avion ieftine! Nu imi convine biletul asta! Hai sa o luam de la inceput…
Pentru pasul acesta trebuie sa stim codurile aeroporturilor, de exemplu OTP in cazul Aeroportului Otopeni sau CDG – Paris Charles de Gaulle. Intrati pe http://www.world-airport-codes.com.

6. Cum destinatia este stabilita, Lima, nu avem alte optiuni decat sa modificam aeroportul de plecare. Pentru inceput alegem aeroporturile cele mai mari din Europa si repetam pasii 1-5.

6. Cautare din mai multe locuri

Stai asa! 648 euro? E la jumatate de pret, dar sigur nu poti sa gasesti mai putin? Stii ca trebuie sa adaug si un zbor de pozitionare, poate si cazare. Hai, gaseste ceva mai ieftin!

7. Calendar zboruri

8. Bilet intermediar.

9. Cautare finala

10. Calendar final

Repet pasii de mai sus, alegand cate 5 aeroporturi odata. Tot cautand am gasit zboruri de la Madrid la 472 euro, dar cu escala in Miami. Cum viza nu avem, trebuie sa gasim altceva…. Am restrans cautarile la trei aeroporturi de plecare. Otopeni, pentru ca aici suntem; Madrid si Londra pentru ca aici era pretul cel mai mic.

11. bilete intermediare

Iata ca TAM e si mai ieftin, la doar 459 euro. Ne intoarcem la punctul de plecare, sa mai cautam odata, de data aceasta doar zboruri operate de TAM. Poate, poate!

Se introduce codul companiei (din doua caractere), respectiv JJ. Cititi glosarul de pe pagina matrix pentru codurile ce pot fi utilizate.

12. Cautare TAM

13. calendar

Surpriza! Pretul afisat este mai mare decat cel gasit anterior. Sa trecem mai departe, pentru ca e clar ca e o greseala.

14. URAAA!! Bilet final!
URAAA!! Bilet final!

Ei da! Asa da! Bilet de Avion Ieftin la Lima! Sa profitam! Mai avem de cautat bilete de avion ieftin pentru pozitionare. Pentru perioada respectiva: Wizz Air la Madrid cu 91 euro, cazare Madrid cu 21 euro, Wizz Air de la Londra 74 euro.
Concluzie:
Am plecat de la 1222 euro de la Bucuresti la Lima. Am scazut succesiv la 648 euro, 472 euro si 459 euro. Apoi am gasit bilet de avion ieftin la Lima cu doar 270 euro!
Doua persoane de la 2444 euro au ajuns la 890 de euro! 1554 euro economisiti ca sa beti o bere rece si buna pentru Viespile Calatoare… Drum bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *