Buget de calatorie. Albania

Începem o serie interesantă, zic eu, pentru a calcula și pentru a ne face un buget de călătorie pentru câte o țară și începem în ordine alfabetică, cu Albania. După cum bine v-am zis, eu vreau să călătoresc în întreaga lume, vizitând toate țările din lume, recunoscute sau nu, în principiu cele care sunt trecute în lista celor de la TCC – Travel Century Club.

Doamna Viespe are alte priorități, plaja, folclorul local. Încercăm să menținem un echilibru între acestea și să avem vacanțe minunate.

De ce să mergi în Albania?

Oricât de mult ai înțelege dorința unui nebun de a merge în toată lumea, cu siguranță vrei să știi de ce să mergi într-un loc. Ce ai de văzut, ce ai de mâncat, cât costă, când să mergi și ce să faci.

Eu vreau doar să vă prezint motivele mele pentru a merge în Albania și pentru că poate o conving mai ușor pe doamna Viespe Călătoare să începem vizita Balcanilor.

Primul motiv ar fi că vom vedea o capitală în care viața a fost mai grea pe timpul comuniștilor decât în România. Sau cel puțin asta îmi închipui și voi căuta atunci când ajung acolo. Orașul are un muzeu național de istorie, o moscheie care arată splendid în poze și cu siguranță are și alte bijuterii ascunse.

Alt motiv ar fi pentru plajele din Riviera albaneză sau munții care pot fi escaladați, similar în sălbăticie cu Carpații noștri.

Când să mergi?

Albania are o climă mediteraneană, cu veri uscate și toride și ierni blânde și ploioase.
Eu aș zice că perioada cea mai bună de vizitare este Mai-Iunie, Septembrie – Octombrie.

Cât costă să ajung în Albania?

Cu avionul, direct din România, nu este posibil, iar cu escală care să fie cât de cât convenabilă, costul este de 250 euro pentru un bilet de avion București – Tirana, cu escală prin Viena, Belgrad sau Atena,

Cât costă o cazare în Albania?

În Tirana costă 50-70 euro o cameră dublă la un hotel cu notă de peste 8 la booking.com.
În Durres, la malul mării, găsim o cameră și cu 30 de euro pe noapte.

Doamna Viespe, bagă un ochi aici:Booking.com

Cât să stai în Albania?

La prima vedere aș zice că în 4 zile ajung să îți faci o impresie. Una stai în Tirana, a doua pleci spre Durres, să stai la plajă și de acolo să găsești un autobuz către Berat. A treia zi este destinată vizitării Berat și să găsești un autobuz fie către Tirana înapoi, fie către Parga, în Grecia, și să continui drumul Balcanilor mai departe.

Cost estimat total: 600 euro pentru o persoană, 850 euro pentru amândoi.

Linkuri utile:
http://www.finikas-lines.com/cruises – cum să ajungi din Albania în Corfu (Sarande – Corfu)
Fotografia e luată de aici: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Buthrotum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *