Cascadele Iguazu văzute din Argentina

Iguazu argentina

După festinul din seara precedentă ne-a fost greu să ne trezim așa că am început drumul spre cataracte leneș, la ora 11, când afară erau deja 33-34 de grade. Abia atunci noi ieșeam din camping către oraș, să căutăm autobuzul care să ne ducă la cataracte. Mare economie nu am făcut, că biletele ne-au costat 70 de pesos, față de 100 de pesos cât ne-ar fi costat taxiul. Intrarea în parcul național a costat 140 de pesos de căciulă.

Odată intrat ai doua posibilități: una ar fi să mergi pe jos prin parc pe trasee bine amenajate care te duc prin inima selvei sau să iei trenulețul care te duce la traseul inferior și dupa aceea la ultima stație, Garganta del diablo. Noi am mers direct până la Garganta și după aceea am coborât către traseele de la înălțimile inferioare. Din stația de tren până la cascadă mergi pe niste strapontine și cărări pe deasupra pădurii și a fluviului Iguazu. Poți să vezi păsări, fluturi și animale care te înconjoară, stau pe tine, zboară în jur, ce să mai zici, naturalețe în adevăratul sens al cuvântului.

Ei bine și dintr-odată ajungi la cascadă. Oricât am fi citit înainte, oricâte filme am fi văzut, tot nu eram pregătiți pentru ce am văzut. Pozele, filmele nu pot descrie ce vezi, ce simți și ce auzi în jurul tău. E un tremur constant, un vuiet și un abur care te înconjoară. Iar după ce treci de punctul în care ai văzut cascada de sus, intri pe circuitul inferior și potecile te duc până aproape de locul unde apa cade zeci de metri. Ești ud din cap până în picioare, dar nu contează, zâmbetul nu îl poate șterge nimeni de pe față.

Dacă nu mergi pe circuitele pedestre, în 3-4 ore ai terminat de văzut tot. Îți mai rămâne un pic de timp să faci un circuit cu barca, chiar la baza cascadelor sau pur și simplu să rămâi cu gura cascată în fața măreției naturii.

Seara am profitat un pic de piscina din camping și am mâncat la grătarul unchiului, un restaurant cu muzică și antren. Remarcabilă este berea Patagonia, bună la gust și roșcovană, excelentă după o zi cu temperaturi de 40 de grade și umiditate cât cuprinde.

[RFG_gallery id=’9′]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *