Idei de Week-end. Cazare la Roma. Unde stai ieftin

Cazare la Roma

Ieri sper că v-am deschis pofta de city break la Roma, așa că azi vorbim despre cazare la Roma. Am început să povestim una alta din ce ne mai amintim din mini vacanța la Roma de anul trecut, dar din an în an găsim și descoperim tot mai multe mici ponturi care să facă viața unui turist cât mai fericită, mai ales când trebuie să îngrămădească multe în două zile jumătate.
De la aeroportul Fiumicino, ajungem foarte repede în oraș, mai ales dacă folosim trenul Leonardo Express (20 de minute până la Termini) sau de la aeroportul Ciampino, dacă am zburat cu low-cost, cu autobuzul și cu metroul (tot cam 20-25 minute până la Termini).

Idei de cazare la Roma, ieftină, ieftină

Am stat și am căutat pentru a răspunde la bugete diverse, începând cu hosteluri la Roma și terminând în puf și lux și muzică de mandolină.
Din fericire, majoritatea hostelurilor din Roma sunt așezate în jurul stației Termini, centrul de transport public din Roma. Din păcate Trastevere, cartierul în care este concentrată viața de noapte are foarte puține hosteluri și, în general, mi se pare mai scump…
Revin totuși la hostelurile de la Termini și recomand hostelul Pensione Giamaica cu un preț de 25-30 euro sau, dacă bugetul este și mai mic, un pat la Sandy Hostel, din vecinătatea Coloseumului și de Forul Roman, la un preț de 20-23 euro pe noapte.
Dacă vreți să vă cazați în partea de nord, pe lângă Vatican, am găsit camere OK pe la Pensione Ottaviano, unul din cele mai vechi hosteluri din Roma.

Dacă vreți să găsiți cazare la Roma, la un hostel, urmați linkul următor: hostelworld – hosteluri la Roma

Apartament pentru un city-break la Roma?

Cu peste 1000 de monumente, Roma poate fi prea mult pentru un turist, deci este bine să aveți cât mai mult timp pentru a vă bucura de panoramele orașului și de a te scufunda în la dolce vita pe care Roma o oferă, o cafea la o terasă în bătaia soarelui sau un pahar de Chianti și o înghețată delicioasă.
Avem Centro Storico, încărcat de istorie, Capitolina, cu cele mai vechi muzee din lume, străzile înguste și întortocheate din Piazzo Navona, Treptele spaniole, locul de întâlnire al romanilor, Villa Borghese, cel mai mare parc din Roma, Via Condotti cu magazinele sale de lux.
Noi am găsit o varietate de apartamente în Roma, dar sper ca cele de mai sus să vă dea o idee asupra locului unde vreți să găsiți cazare la Roma.

Hotel la Roma

Hotelurile la Roma nu sunt ieftine, camerele sunt în general mici, iar despre mic dejun nu mai deschid subiectul. Vara, când sezonul este în toi, rezervări din timp sunt obligatorii, iar găsirea unui hotel bun înseamnă uneori mai mult de două luni de rezervare în avans. Țineți minte că Roma e un oraș vechi, unde liftul este o descoperire modernă, iar camerele sunt cu atât mai ieftine cu cât urcați scările înguste.
Și ca să vă mai dau o veste bună, de la 1 ianuarie 2011, primăria a decis încasarea unei taxe de 2-3 euro pe persoană, pe noapte, platibilă cash la sfârșitul cazării…
Cum nouă ne plac hotelurile care ne dau puncte sau mile, avem o gamă largă de la Hilton la Best Western și de la Accor la Hyatt.

Indiferent de hotelul pe care îl căutați, noi vă punem la dispoziție un motor de căutare special pentru hoteluri, pentru a găsi cea mai bună cazare la Roma, în zilele în care vă doriți să mergeți!

Savurați un cappuccino de jos de la Antico Caffe Greco, cafeneaua fondată în 1760, pe balconul hotelului, privind în jos spre Plazza de Spagna și gândiți-vă la Viespile Călătoare pentru această cazare la Roma….

Cazare la Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *