Chile Pentru Toti!

Seria vacantelor de lux la preturi convenabile continua. Ieri ViespeaCalatoare v-a condus in turul lumii. Azi e timpul pentru ceva mai pasnic, o vizita in Chile si o eventuala oprire pentru o cola in Atlanta. Facem plaja in Vina del Mar, vedem Insula Pastelui, vizitam muzeul Coca-Cola. Prin urmare tineti-va aproape, excursia e pe cale sa inceapa…

Ingrediente necesare:

 • minim 14 zile libere
 • viza pt SUA
 • buget aproximativ: minim 1000 EURO de persoana
 • vagi cunostinte de limba spaniola
 • dorinta de calatorie si de aventura

Optional (foarte important): calitate de membru al unui program de fidelitate din StarAlliance, recomandarea mea fiind Flying Blue.

Reteta

 1. Se deschide expedia.de.
 2. Se cauta zbor multi-destinatie, de la Munchen sau Dusseldorf (cum va convine) catre Santiago de Chile, apoi Santiago catre Atlanta si al treilea zbor Atlanta – Munchen sau Dusseldorf. Daca nu vreti Atlanta, sariti peste zborul catre Atlanta si oprirea acolo.
 3. Datele sunt 26,27.02 – 11,13,14.03  /  04-07.03 – 19-21.03  /  12-14.03 – 26.03  /  03.31-04.03 – 18,19.03
 4. Va jucati cu datele si obtineti un pret de 590 EURO de persoana. Biletele sunt putine si se duc repede, deci actiunea trebuie sa fie rapida si decisiva.
 5. Faceti rezervarea si platiti! Nu uitati sa introduceti numarul de zburator frecvent!
 6. Cautati pentru datele pe care le-ati gasit biletele pentru Bucuresti – Munchen sau Dusseldorf. Tarom are de obicei preturi foarte bune catre aceste destinatii, mai ales ca sunt in afara sezonului.
 7. Fuga la Ambasada SUA. Informatii aici.
 8. Ne vedem dupa calatorie!

Viespile au cugetat in primul rand prin prisma celor 20000 de mile pe care le pot primi de la Flying Blue. Asta inseamna un bilet clasa business la New York, usor de obtinut, mai ales ca acum avem viza.
In rest e foarte simplu. Mergem la Santiago de Chile, stam cateva zile la granita cu Anzii, putem sa calatorim prin tara sau putem sa facem o mica escapada in tarile din jur (in functie de buget). Mancarea chiliana este senzationala si ne asteptam ca la mama ei acasa sa fie si mai gustoasa. Iar daca vorbim de mama ei, ce sa mai zicem de ele… Nu continui ca Doamna Viespe e cu ochii pe mine. Eu as zice ca macar o vizita la Valparaiso (90 de minute cu autobuzul din Santiago), oras declarat UNESCO World Heritage Site, merita, iar daca tot am ajuns acolo, autobuzul 612 ne lasa in Viña del Mar, statiunea turistica de la malul Oceanului. Sigur, depinde de zilele in care ajungeti in Santiago, pentru ca puteti gasi bilete de avion ieftine catre Insula Pastelui, teritoriu chilian de altfel. Daca ati ales totusi sa va opriti in Atlanta, pe cel mai mare aeroport din lume, verificati preturile de la hoteluri folosind formularul de mai jos.
Atlanta e orasul lui Rhett Butler, din Pe Aripile Vantului, al sediului Coca-Cola, orasul unde influentele culinare din sud se imbina cu cele din nord, orasul care l-a dat pe Martin Luther King Jr. si sa nu uitam de CNN Center Studio. Sunt zeci de muzee si o multime de locuri de interes gata de a fi vizitate, inclusiv Atlanta Hawks, echipa locala de baschet, un spectacol ce nu trebuie pierdut odata ce va aflati in State.

Doamna Viespe zice sa nu uit de Ian Somerhalder si sa ma duc doar eu la vizitat cat timp ea face pe stalkerita… Ha!

Concluzia

Vedem doua orase de pe continentul american. Parcurgem mai mult de 20000 de mile in aer. Am facut plaja in Chile, aproape de incheierea sezonului, am baut Coca-Cola de la mama ei de acasa, avem amintiri suficiente pana la urmatoarea calatorie.

Ati pierdut aceasta ocazie de a calatori? Urmariti-ne pe Facebook sau pe Twitter pentru cele mai noi oferte de calatorie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *