Encarnacion și cum am pierdut un carnaval

Am trecut de jumatatea vacanței și până acu am stat prea mult în Buenos Aires și suntem în întârziere cu două zile față de programul inițial. Așa că, fără să mai stăm pe gânduri, l-am schimbat. La 10 eram în stația de autobuz căutând un autocar către Encarnacion. Cum am ajuns, cum a apărut cetățeanul care știe unul care pleacă în 10 minute la 10.20, cumpară repede de la mine. E direct? Cum să nu, singurul direct al zilei, ce noroc aveți, hai săriți cu banu ca biletele se dau ca pâinea caldă.

Realitatea? Pe bilet scria că pleacă la 10.45, a plecat la 11.00. Direct a însemnat că a oprit doar în municipii, iar vânzare ca pâinea caldă însemna că orice voia se putea sui. Partea frumoasă e că la fiecare oprire se urcă vânzătorii ambulanți care vând orice de la apă la pixuri și de la șervețele la sendvișuri. În cele din urmă am ajuns la Encarnacion. Misiunile iezuite sunt la 27-30 de km depărtare și cel mai bine sunt de făcut cu o mașină, preferabil închiriată. Noi am ales sa stăm în Encarnacion și să mergem a doua zi la Trinidad, mai ales că părea că va ploua mai mereu și oricum norii nu se risipeau, iar în Trinidad nu știam dacă o să găsim cazare.

Sfaturi de la Viespi

Nu fiți proști ca noi. Luați în călătorii un telefon deblocat, cumpărați-vă o cartelă SIM din țările pe unde hălăduiți și sunați. Pentru lumea hispanică trebuie să știti spaniola la un nivel conversațional mediu. Spaniolii sigur nu au treabă cu limbile străine, fie asta engleza sau orice altceva. Dar sunând vă puteți înțelege și rezerva o cameră. Din nou, fiți precauți și pregătiți-vă  și un plan B. Hotel înseamnă cameră privată cu baie proprie. Posada (sau albergue sau rural casa) înseamnă cel puțin baie la comun. Diferența de preț este imensă, ajungând până la 33% din prețul hotelului.

Am pierdut Carnavalul

Encarnacion este al treilea oraș ca dimensiune din Paraguay, este la granița cu Argentina, la fel ca Asuncion și ca Ciudad del Este, iar din drumul dinspre terminalul de autobuze pare un sat liniștit. Aveam să aflăm că aici este al doilea carnaval din America de Sud, dacă ne raportăm la opulența și epatarea specifică lor. Este transmis în direct la tv și sambadromul este aproape la fel de mare ca și cel din Rio de Janeiro. Defilarea mare fusese sâmbata. Noi am ajuns duminică. Aia e. Altă dată să te documentezi dacă ai cum și unde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *