Geneva. Un pic de Franța în Elveția!

În cadrul programului nostru de a petrece 56 de ore într-un oraș de prin preajmă, adică la 3-4 ore cu avionul și preferabil cu escală, una din ofertele găsite ne-a scos în cale Geneva, de vineri dimineața devreme până duminică seara târziu la 40 de euro zborul.
În afară că e unul din orașele cele mai scumpe și cele mai bine organizate pe care le-am văzut, despre Geneva nu știam mare lucru. Am căutat o cazare ieftină, sau mai bine zis, convenabilă și relativ în zona centrală. Norocul a fost că am găsit, chiar lângă gara centrală un hotel Best Western care avea o promoție, oferind o reducere de 60% dacă îți cumpărai cazare de pe unul din siteurile de rezervări și doar de pe acela.
Așa cum vă povesteam și când vorbeam de cazarea la Zurich, nu este extrem de important să stai în oraș, în centru, ci chiar și un hotel la marginea orașului ești ca și în centru, transportul în comun fiind foarte bine pus la punct.

Prețul unei nopți de cazare este în medie de 70-90 euro, iar, datorită numărului mare de agenții ale ONU din oraș, mereu sunt promoții la marile lanțuri de hoteluri, fiecare încercând să “fure” clienți de la competiție. Oricum majoritatea locuitorilor profită de granița cu Franța, considerată țara ieftină, ceva similar cu bucureștenii care trec granița la Ruse să își facă cumpărăturile. Ideea ar fi că o cameră de hotel la Annemasse este la jumătate de preț față de una similară din Geneva.
Acum, să nu ne înțelegeți greșit, nici un prânz gratis nu trebuie refuzat și dacă plătește firma sau guvernul, nu pot decât să recomand lanțul Grand Hotel Kempinski Geneva sau D’angleterre Hotel Geneva. Iar dacă într-adevăr vreți să impresionați, lângă Palatul Națiunilor Unite, oferind o vedere extraordinară asupra Lacului Geneva și asupra Mont Blanc, hotelul Hotel Beau-Rivage Geneva vă oferă camere începând de la 450 euro pe noapte în condiții de lux prezidențial.
Noi am prins două oferte speciale, și cazare ieftină la Geneva și zbor ieftin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *