Idei de ducă. Tanzania

Avem peste 50 de țări vizitate, mai mult de 10 state din cele ce sunt în componența SUA, am vizitat cam toate continentele cu excepția unuia singur unde nici măcar nu am pus piciorul, nici macar teoretic, gen cum traversezi Bosforul la Istanbul și zici că ești în Asia.
Doamna este înspăimântată de lipsa asistenței medicale, mai ales după evenimentele de după Camino. Dar Africa ne cheamă și sigur vom păși pe acolo curând… Am tot stat de vorbă și am tot analizat și oricum o dăm rămân trei țări care par mai sigure și mai deschise tipului nostru de călătorii: Maroc, Ghana și Tanzania.
Noi când pregătim o călătorie avem o listă pe care să o bifăm:
1. căutam locuri frumoase, să facem mii de poze urâte cu telefonul, dar să le ținem minte o viață
2. să putem vizita gen impromptu, fără să fie nevoie de rezervări si confirmări,
să vedem tradiții locale – adică să facă asta mică schimb de experiență cu băștinașii și să îi vină idei pentru păpușile ei – chiar, dați un like la www.dollflowers.ro
3. să găsim mâncare buna, eventual și o plajă două,
4. să fie relativ civilizat în sensul european al cuvântului.

Cum prima țară – Maroc, este destul de ușor de atins, avem până și Ryanair care zboară acolo, trebuie doar să ne decidem când vrem să ne înghesuim, a doua țară așteaptă ca să găsim o ofertă cât de cât mai bună la avion, rămâne a treia care e și cea mai îndepărtată…

Ce ne atrage la Tanzania?

Daca ai bani faci safari la Serengeti. Dacă nu știi ce e asta, află că e locul celor mai mari migrații de animale din univers. Mii de animale pleacă în căutarea pășunilor verzi, însoțite de mii de prădători, de la crocodil, leu, hienă și pisici sălbatice. Mamă mamă ce poze am putea face acolo și ce nebunie ar fi.
Dacă ai și mai mulți bani și nu ești un gras care gâfâie la primul pas alergător, te duci în tabără la vârful Uhuru, singurul și probabil ultimul vârf cu zăpadă veșnică din Africa, cunoscut publicului larg drept Kilimanjaro.
Dacă ai chef să treci dincolo de cărările bătătorite și vrei să vezi ceva mai special, poți să vizitezi craterul vulcanului Ngorongoro.
Iar dacă nu vrei decât să stai cu burta în sus și nu ai chef să te miști, ci doar să faci plaja și să mănânci, pleci de pe continent și te duci în Zanzibar, insula mirodeniilor, să stai la umbră de arbore de scorțișoara și să mănânci cele mai placut condimentate mâncăruri.

Ce să faci înainte să ajungi în Tanzania?

Vaccin. Febra Galbenă este obligatoriu recomandat, că nu vrei să îți strici concediul ca prostul. Preventiv iei cu tine și niște medicamente de malarie, dar mai bine iei niște DDT de dat pe corp să alungi țânțarii. Paza bună trece primejdia rea oricând.
Dacă nu ai pașaport de România, fugi repede și fă-ți că așa intri fără viză, fără probleme, fără bătăi de cap, încă din 1970 când poporul tarzanian a devenit frate cu poporul dac, adică cu Ceaușescu.
Pentru restul lumii, minim 50 de dolărei e costul unei vize. Na, mulțumiți-i lui Ceaușescu din nou!

De la București la Dar es Salaam putem zbura cu Qatar Airways, una din cele mai bune companii aeriene ale zilei, sau cu British sau cu atâtea companii care duc europeni in vacanța… Adică în Februarie costă 890 euro cu Qatar sau 646 euro cu British până la Londra și de acolo cu Qatar…

Ce mai rămâne de făcut?

Să convingem doamna Viespe să ne însoțească. O să pun niște poze ciordite de pe internet, asta așa ca să citească și să se convingă ca e OK și că e în siguranță în Tanzania. Eu nu pot decât să sper ca armata tarzaniană a primit solda la timp și nu vrea să se răscoale taman când om fi noi acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *