Cum am dat timpul înapoi și ne-am întors în Argentina

Oareșcum cu bucurie, oareșcum cu tristețe, a venit ziua despărțirii de prietenii noștri. Ei au zborul de întoarcere a doua zi, dar din Buenos Aires, așa că azi trebuie să plece spre Argentina. Noi ne continuăm drumul, tot spre Buenos Aires, dar la noi e o escală de vreo oră și plecăm mai departe către Puerto Iguazu.

Despărțire, haine grele

De când ne-am trezit era o tristețe în aer, noi plecam mai departe prin Argentina, iar prietenii noștri se întorceau în țară. Gazdele noastre ne-au anunțat că ne vor conduce pe fiecare, pe noi la aeroport, pe prietenii noștri la terminalul de autobuz, pentru a prinde autobuzul înapoi spre Colonia. Dimineața ne-am petrecut-o cât mai lent, fără mișcări bruște, poate-poate timpul mai stă în loc. Când momentul a venit, Alejandra, gazda noastră, ne-a condus la aeroport. Încă odată, le mulțumim din suflet gazdelor noastre, care s-au dat peste cap și au făcut tot ce le-a fost în putință să ne facă să ne simțim acasă, chiar dacă eram la mii de kilometri depărtare.

Zbor la Iguazu

Aeroportul este o clădire modernă, construită în 2008, pentru care s-au decernat premii de arhitectură. Din păcate, înăuntru nu este nici un lounge al Skyteam, așa că am așteptat cuminți să vină zborul nostru de la Buenos Aires, să debarce pasagerii și să îi preia pe unii noi.

Vă ziceam că e scump să zbori. Noi am preferat așa pentru a câștiga un pic de timp. Două bilete de la Montevideo, cu escală la Buenos Aires către Puerto Iguazu au costat câteva sute de euro!! Adică cât un bilet de la Bucuresti către Buenos Aires. Totuși, o aterizare pe Aeroportul Jorge Newberry este ceva ce recomand cu căldură oricui și mai ales pasionaților de zboruri. Culoarul de aterizare este drept pe deasupra orașului, iar vederile sunt excelente.

Chiar dacă faceți tranzit, pe aeroport va trebui să treceți de verificările de securitate, deci luați-vă timp de siguranță pentru că uneori poate să dureze acțiunea. La intrarea în Argentina pe ambele aeroporturi am fost amprentați digital și fotografiați. Noi am profitat că există diferență de fus orar de o oră între Montevideo și Buenos Aires și cum ar veni am decolat la 14.20 și am aterizat la 13.55.

În fine, pe seară am ajuns la Puerto Iguazu. Un taxi de la aeroport către oraș are un preț standard de 110 pesos, un taxi în interiorul orașului costă 30 de pesos, iar drumul la cataratas din oraș costă 100 pesos.

Unde să stai la Puerto Iguazu

Noi ne-am cazat la un camping – Cabanas Luces de la Selva în, bineînțeles, selva, în mijlocul naturii și relativ la marginea orașului. Am pus toate electronicele la încărcat și am plecat în oraș pentru o cină. Să nu vă așteptați ca un argentinian să mănânce mai devreme de ora 21. Când dați cu nasul de umiditatea și de temperatura de acolo, veți înțelege siesta, orele de masă, stilul de viață mai leneș al locuitorilor. Noi am mers la restaurantul La vaca enamorada, o afacere de familie, în care Alberto se ocupă de servit și palavrăgit cu oaspeții, iar soția face minuni în micuța bucătărie, de fapt face de mâncare ca acasă la bunici. Am mâncat niște creveți gătiți ca la carte și o friptură de vită excelentă. La sfârșit le-am mulțumit celor doi și am făcut un tur (din priviri mai mult) al bucătăriei de unde ies atâtea bunătăți.

[RFG_gallery id=’8′]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *