Kathmandu. Poarta catre Shangri-la

In cazul in care ati pierdut postarea de pe pagina oficiala de facebook, am gasit o oferta senzationala, la un pret fermecator, aproape la jumatate fata de preturile normale pentru a ajunge acolo si m-am decis sa scriu despre ea!

Nepalul, si implicit Kathmandu este una din destinatiile mereu in topul dorintelor noastre, dar niciodata nu am gasit vreo oferta buna pentru a ajunge acolo. Poate si pentru ca este considerata destinatia favorita pentru montaniarzi, mai ales in lunile aprilie-mai, cand forta musonului scade, vanturile se opresc si fereastra de urcare pe Himalaya se deschide. Temperatura medie este de 27 de grade ziua si 18 grade noaptea, numai buna pentru trekking la umbra Himalayei.

Informatii practice

Viza costa intre 5 si 100 de dolari, se obtine la sosirea pe aeroport. Va trebuie o poza tip pasaport.
Taxiul de la aeroport in oras costa intre 400 si 1000 de rupii, adica intre 5 si 12 dolari (1 USD = 88 NPR).
Ministerul de Externe Roman zice sa luam legatura cu Ambasada din New Delhi si ne sfatuieste sa nu mergem in Nepal, mai ales in zonele turistice!
Mancarea este ieftina, chiar si in zonele turistice o pizza poate fi gasita la 300-400 rupii, adica la sub 5 dolari! Mancarea locala poate fi gasita cu preturi de sub jumatate de euro!

Cazare ieftina in Kathmandu

Am gasit cazare de la 6 euro pe noapte, dar preferintele fiecaruia conteaza mai mult. Va invit sa cautati folosind formularul de mai jos, motor de cautare care foloseste datele furnizate de hoteluri, siteuri de cazari cum ar fi booking.com, hosteluri si case de vacanta.

Pentru o vacanta de 10 zile, pentru doua persoane, ViespeaCalatoare considera ca 300 de euro sunt mai mult decat suficienti, dar daca facem un grup, cazarea poate ajunge si la 30 de euro de persoana. Cine nu ma crede, pentru ca nici eu nu am crezut si am verificat de doua ori, poate sa gasesca mai sus!

Bine, cum ajung?

Sunt mai multe variante, ce pot fi alese in functie de preferintele fiecaruia si de localizarea sa. Am stabilit apriori ca bilete de avion ieftine la Kathmandu inseamna orice care ne duce de la Bucuresti la destinatie sub 650 EURO, iar ce economisim sa acopere costul vizelor!
Cel mai mare pret este pentru plecarea de la Bucuresti, 772 EURO cu TAROM si Gulf Air, prin Istanbul si Bahrein, escale lungi, dar nu suficient de lungi pentru a vizita Bahreinul si nici pentru un sis-kebab la Istanbul. Mai direct ar fi cu Qatar Airways, numai 11 ore in total, dar la 850 EURO.
Pornind de la acesta, am cautat pe la aeroporturile din jur, Budapesta are un zbor prin Helsinki si Delhi la 727 EURO, Frankfurt la 706 EURO cu Etihad, iar castigatoarea, la prima vedere este Milano, cu Qatar Airways, la un surprinzator 642,53 EURO! Bineinteles, la toate acestea trebuie sa adaugati costul unui bilet de avion ieftin, low-cost, catre locul de plecare!
Provocat de o discutie avuta cu doamna Viespe, am sapat in continuare dupa un bilet de avion si mai ieftin. Iar biletul cel mai bun s-a dovedit a fi unul care poate fi gasit pe un site de turism, cu anumite date disponibile la dus (coloana din stanga) si la intoarcere (coloana  din dreapta) la fenomenalul pret de 587 de euro!

date disponibile program de zbor

Optional trekking

Asa cum ziceam, pentru montaniarzi, exista si posibilitatea unei excursii la Tabara de Baza, locul de plecare al excursiilor in Himalaya. Preturile sunt poate mari, eu ma uit acum la una de 1295 dolari, care contine si urcarea pe Kala Pattar la 5545 m si dureaza 15 zile. Google e mai bun aici si poate gasiti ceva mai bun, sau mai convenabil!

Rezumat

Un cuplu de ViespiCalatoare, 12 zile in Nepal, 2000 de euro si ne mai raman bani de cumparaturi. Sau castigam la loto si facem trekking. Orice e posibil!
Daca v-a placut ceea ce ati citit, ganditi-va ca e doar 9 ianuarie. Anul acesta inca 350 de zile cu 350 de oferte cel putin la fel ca aceasta ne asteapta!
Like! Share! Travel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *