Rio de Janeiro. Cazare ieftina si sigura.

favela in ceata

In episodul anterior am detaliat cum poti ajunge folosind bilete de avion ieftine la Rio de Janeiro si cu milele castigate sa mai zburati intr-un alt loc exotic, la alegerea fiecaruia.

Contrar parerii generale, Rio de Janeiro, si Brazilia in general nu este o destinatie ieftina de calatorie. Brazilia este a sasea economie a lumii, are una din cele mai mari disparitati in ceea ce priveste diferentele intre patura bogata (cele mai scumpe apartamente din America de Sud sunt in Rio de Janeiro, in dreptul plajei Leblon) si cea saraca (30% din populatie traieste in cunoscutele favele). Totodata, Brazilia, si Rio de Janeiro, in mod special, sunt cunoscute pentru gradul ridicat de infractionalitate. Guvernul federal, impreuna cu cel al statului Rio de Janeiro a luat masuri dure pentru a lupta contra acestui flagel si a reusit ca in 7 ani sa “pacifice” mai mult de jumatate din favelele din Rio. Sigur, lupta nu s-a incheiat si primul mesaj pe care l-am primit cand am aterizat a venit de la MAE care ne anunta ca suntem intr-o zona in care exista un averisment de calatorie si eram sfatuiti sa luam legatura cu ambasada romana de la Brasilia si cu consulatul nostru de la Rio.

In saptamanile de dupa ce ne-am luat biletele de avion am tot cautat cazare cat mai ieftina, dar in afara hotelurilor de pe plajele Ipanema, Copacabana sau din centrul orasului (despre care citisem ca nu este cel mai sigur loc noaptea), toate cu preturi pornind de la 150 euro pe zi de cazare nu prea am avut incredere sa rezervam ceva.  Cel mai luxos hotel al Americii de Sud timp de 100 de ani si inca preferat de vizitatorii care prefera luxul, Copacabana Palace Hotel, are preturi de la 400 de euro pe noapte pentru care ofera spa, piscina semiolimpica, 216 camere de categorie 5 stele +. Daca doriti sa va cazati intr-unul din monumentele culturale ale Braziliei, nu pot decat sa va invit sa o faceti. Cine stie, poate aveti noroc si se intampla cum ni s-a intamplat la Pan Pacific Singapore, sa fim upgradati la apartamentele de lux doar pentru ca eram primii romani care se cazau in acel hotel.

Avand in vedere preturile de la cazarile din Rio, nu pot decat sa recomand ca macar sa profitati de plajele minunate ale orasului, prin urmare puteti cauta cazari prin zona turistica,  respectiv Ipanema si Leblon sau Copacabana si Leme. Credeti-ma nu veti regreta.
Hotel Copacabana PalaceTotusi, nici alegerea noastra nu a fost rea. Din fericire citisem despre un hotel/hostel intr-una din primele favele pacificate, la 300 de metri de Ipanema si la 500 de metri de Copacabana, Pousada Cantagalo. Distanta nu pare mare, dar in favela Cantagalo trebuie sa urci 150 de metri in altitudine pe cateva serpentine stranse si inca 170 de scari pentru a ajunge la hotel, ceea ce poate ridica probleme pentru cei care au bagaje multe si voluminoase. Iar daca Doamne Fereste aveti probleme de sanatate, clinica medicala gratuita din Cantagalo are medici care sunt profesionisti, deschisi si fani Romania.

Hotelul este mentinut de Ligia, o adevarata enciclopedie a cartierului si care se ingrijeste ca nici unui oaspete sa nu ii lipseasca ceva. Micul dejun este disponibil pe terasa de pe acoperisul hoteluilui si este compus din sucuri naturale stoarse proaspat, fructe si o specialitate culinara locala. Singurul dezavantaj este ca internetul nu este disponibil decat pe terasa. Cu toate acestea ne-am bucurat ca am ocazia sa facem miscare dupa fiecare masa, pentru ca asa cum veti vedea in episodul urmator bucataria braziliana este bazata pe carne la gratar si pe caipirinha.

Daca v-a placut episodul de astazi, nu uitati sa ne dati un like pe facebook, un follow pe twitter si sa ne urmariti in continuare in descifrarea secretelor braziliene.

.

Comments

  1. […] Rio de Janeiro. Cazare ieftina si sigura. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *