Rio de Janeiro. Cum ajung acolo?

Decolare de la Rio de Janeiro

In august scriam despre cum ar fi posibil folosind un mic truc sa pleci in noiembrie 2012 la Rio de Janeiro, sa castigi 20000 de mile (suficiente pentru o alta calatorie intr-un taram exotic) si sa beneficiezi si de serviciile de 4 stele ale Alitalia.

Zis si facut, am cumparat biletele de avion, ne-am eliberat programul pentru o saptamana in noiembrie, am gasit babysitter pentru cele doua pisici si cu nerabdare am asteptat ca zilele din calendar sa treaca cat mai repede.

Rio de Janeiro este unul din cele mai mari orase din America de sud, al doilea din Brazilia ca numar de locuitori, una din destinatiile turistice importante ale continentului, iar festivalul de samba din februarie are un loc preferat in calupurile de stiri ale televiziunilor.

Cum nici unul din noi nu este un mare fan al aglomeratiei si preferam sa vedem cum arata viata de zi cu zi a locuitorilor, ne-am bucurat ca am gasit o astfel de oferta, chiar la inceputul sezonului cald, o ocazie minunata pentru a cauta si poate pentru a gasi fata din Ipanema.

De ajuns la Rio e relativ simplu daca ne gandim la distanta mare de la Bucuresti de peste 12000 de kilometri, iar raspunsul este simplu: ia avionul. Ofertele cele mai bune sunt bineninteles cele cu plecare din vestul Europei, cum ar fi cele de la Iberia sau de la Lisabona, dar nu trebuie uitat ca italienii formeaza grupul de imigranti cel mai numeros in America de Sud plecati de pe continentul european in secolul trecut.

 

Cine zboara acolo?

Aparitia celor trei mari aliante aeriene a condus la o globalizare a turismului fara precedent. In prezent este posibil sa pleci din orice colt al lumii si sa ajungi oriunde in mai putin de 24 de ore si doar cateva zboruri. Totusi, daca vrem sa colectam mile care sa fie folosite pentru alte zboruri trebuie sa ne concentram pe cele cateva mari companii care zboara si la Bucuresti si la Rio de Janeiro.

SkyTeam zboara acolo prin companiile: Alitalia, Air France, KLM, fiecare cu escala la Roma, Paris sau Amsterdam. Numarul de mile primite pentru un zbor dus intors variaza intre 5000 de mile si 20000 de mile pentru un bilet cu discount la clasa economica. pentru mai multe detalii si oferte speciale nu uitati sa ne urmariti pe Facebook sau pe Twitter!

Star Alliance ofera zboruri cu Lufthansa (prin Frankfurt), cu TAP (prin Lisabona sau Porto), companii care zboara si la Bucuresti si cu TAM, compania nationala braziliana prin Frankfurt. Numarul de mile depinde mult de clasa de calatorie aleasa.

One world zboara la Rio prin Londra (cu British Airways) sau Madrid (cu Iberia). Desi in mod normal sunt si cele mai scumpe bilete, aceasta alianta este si cea care se straduieste cel mai mult sa isi pastreze clientii fideli. Am mai scris despre programele de fidelitate Oneworld si va invit sa cititi.

Ca o curiozitate, cel mai lung zbor direct la Rio nu vine totusi de la acestea ci de la Emirates, direct din Dubai, aproape 12000 de mile cu o durata medie de 15 ore. Totusi trebuie sa mentionez ca Emirates este una din cele mai bune companii aeriene, serviciile oferite fac timpul sa treaca mai usor.

 

Daca va intereseaza mai multe detalii privind zborurile la RIo de Janeiro si bilete ieftine de avion urmariti-ne pe facebook si pe twitter si nu uitati sa cititi maine care este situatia hoteliera in Rio si cum puteti gasi cazare ieftina (si sigura!)

Comments

  1. […] gasim si niste bilete de avion la Rio de Janeiro, asa cum l-am avut noi, 368 de euro pentru 7400 de mile primite si 14800 de mile […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *