Sfaturi de Călătorie pentru Iarna 2012

Felicitări! Pleci în vacanță! Totuși să nu uiți câteva sfaturi pe care Viespea ți le dă, gratuit, doar pentru a fi siguri că vacanța ta nu va fi întreruptă de neplăceri.

  1. Verifică situația zborului și fă check-in online. Când iarna sosește, primul afectat este aeroportul. Cum aeroporturile mari de conexiune sunt în nordul Europei, gen Amsterdam, Paris, Londra, verificați buletinul meteo înainte de a pleca. Și oricum, faceți check-in de acasă, din fața calculatorului. Până și Tarom oferă serviciul ăsta uneori și călătoria va fi mai placută dacă stați unul lângă celălalt.
  2. Consumă alcool responsabil. Cu toții îți vom fi recunoscători. Nu vei țipa, nu vei înjura, nu îi vei face de râs pe cei cu care călătorești și, poate cel mai important, nu vei fi debarcat de personalul de bord. Iar dacă vrei să bei alcool, adu-ți aminte să bei și apă deoarece alcoolul deshidratează.
  3. Oferă-i Ceșcuței tratament de primă clasă. Informează-te în prealabil ce dimensiune au cuștile permise pentru transportul animalelor, fă-i pașaport și bucurați-vă de vacanță! Ceșcuța, pisica noastră de a doua, dă din cap aprobator!
  4. Țineți-vă aproape banii, cardurile, actele medicamentele, telefoanele mobile și orice este indispensabil. Hoții nu își iau vacanță niciodată. Puneți-le într-un loc cât mai greu de ajuns.
  5. Luați jucării pentru copii. Un drum lung nu este neapărat și plictisitor. O carte, un DVD portabil sau o tabletă pot face minuni.
  6. Luați puțin bagaj în cabină. Da, știu că veniți din strainătate, dar blugi și ciungă în 2012? Sigur are la magazinul de la colț, iar faptul că e duty free nu mai e așa de atrăgător. Cu cât sunt mai multe bagaje în cabină, cu atât crește posibilitatea ca zborul să fie întârziat.
  7. Nu împachetați cadourile. Personalul de securitate va dori să le vadă, ceea ce înseamnă întârzieri suplimentare pentru toți.
  8. Actele la control! Pașaportul e necesar? E în termenul de valabilitate?
  9. Fii la timp! Nu întârzia, nici la aeroport, nici la poarta de îmbarcare. Poate fi amuzant pentru dumneavoastră și o captivantă poveste de spus, dar e enervant pentru ceilalți pasageri și sigur riscant.
  10. Fiți veseli! Plecați în vacanță! Faceți poze și trimiteți-le la viespeacalatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *