Sunt femeile egale cu oamenii?

Da, se pare că s-a ajuns și la întrebarea asta, sincer, una pe care nu mă așteptam să o mai aud în 2014. După ce o petiție online a cerut companiei aeriene israeliene El Al să nu mai permită ca femeile pasager să fie amenințate, hărțuite sau intimidate pentru a-și schimba locul din avion, compania națională a Arabiei Saudite a anunțat că va lua măsuri de separare a bărbaților de femei la bordul aeronavelor sale.

Problema aceasta este destul de comună în Orientul Mijlociu, musulmanii și evreii ultraortodocși refuzând în mod constant să fie așezați lângă femei cu care nu au legături de rudenie. Ultimul eveniment a fost pe 20 decembrie, zborul Delta 468 de la New York cu destinația Tel Aviv a decolat cu 30 de minute întârziere pentru că doi evrei ultra-ortodocși nu au dorit să stea între două pasagere. Scandalul nu s-a potolit până un alt călător nu a fost de acord să schimbe locul din avion.

De aici până la a pune la punct o politică pentru a evita astfel de situații nu a fost decât un pas. Abdul Rahman Al Fahd, director adjunct pentru marketing al Saudia a declarat că “soluții există… în curând vom introduce reguli clare care să satisfacă toți pasagerii”.

După împărțirea în funcție de clasa de zbor, vom avea și compartiment pentru bărbați separat de cel pentru femei la bordul avioanelor? Ar fi acesta primul pas spre apariția discriminării la bordul avioanelor? Sper să nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *