Deci, mai intai de toate vreau sa zic ca sa se stie: fratilor, un zbor care pleaca la 6 dimineata nu este chiar asa de usor sa il prinzi!!! Nu ca ar fi trafic in Bucuresti, dar e greu cu trezitul!!! In fine, moarta de somn in KLM-ul ultra plin de vineri dimineata si cu capul mai degraba cazut, decat sprijinit de domnul Viespe, cu 2 distinocalme la bord, dar fara nici un pahar de vin (cat de viteaza sunt?!!!), il vad ca prin vis pe un nene care se indreapta rapid catre noi, isi cere scuze ca e multa lume si fosgaiala si avand in vedere ca la numaratoare au iesit mai multi pasageri decat scaune, ne invita politicos pe noile noastre locuri: 3A si 3C! Un jet de apa rece pe fata nu ar fi avut acelasi efect asupra mea! Il trag repede pe Viespe de maneca si zic: “Ba, e inainte sau dupa perdea???” Intrebarea tampa a omului care nu a zburat la business decat o singura data in viata lui si atunci pe cursa interna Bucuresti-Cluj!!!!! Asta micu’, emotionat pana la lacrimi, da raspunsul corect si hai, cu pufoaicele dupa noi, repede, repede sa ocupam noile locuri! Ba, si cat ne-am dorit si noi sa fim upgradati macar o data, ca la naiba d-aia avem abonamente la ei, unu’mai goldeanu si mai platina decat altul! Recunosc, p-asta micu’il banuiesc si de ceva acatiste, dar sa trecem peste! Intr-o alta relatare, o sa va spun si cum e cu serviciile KLM-ului, clasa economic si business!
Si uite asa, lipaind dintr-un pahar de sampanie oferit cu mare gratie de sefa insotitorilor de bord, ne indreptam catre Amsterdam. Ideea cu calatoriile astea de weekend a fost cam asa: la cat mai multe zboruri si la cat mai multe mile. Asa ca nu am avut nici o cursa directa,ci toate cu escala prin Amsterdam pentru a ne atinge scopul: subsemnata de a ramane Gold, iar domnul de a deveni Platinium!
Intr-un final, in jurul pranzului am ajuns la Geneva. Sincer, cred ca am luat un autobuz din aeroport pana la hotel, iar daca imi amintesc eu bine am stat la un Best-Western- am mai strans si aici niste puncte, ca de….
Orice ai alege in materie de cazare in Elvetia este scump! Si stiam deja asta de la experienta Zurich traita cu vreo 3 ani inainte-ce misto a fost si calatoria aia! Deci, la capitolul asta, ponturile nu sunt prea multe.
Am bagat un somn de dupa-amiaza cu scop de refacere, iar mai pe seara am iesit la plimbare.
Geneva este exact genul ala de oras elvetian, linistit, in care nimic nu se intampla, iar daca nu pui frana la timp s-ar putea sa treci prin el fara sa il vezi! 48 de ore este suficient, dupa parerea mea, pentru a vedea Geneva. Bineinteles ca e nevoie de mai mult, pentru a vizita si toate muzeele, dar asta tine in totalitate de ceea ce va doriti voi.
E clar musai o plimbare pe malul lacului, chiar si la lumina lunii. Aerul este curat, totul este perfect ordonat si functioneaza la fix precum un ceas (elvetian, evident)!
Si gurmanzi din fire cum suntem, am ochit cateva restaurante si ne-am incercat norocul. Nu stiu cum stau lucrurile pe timp de vara, dar la sfarsit de toamna ele suna cam asa: restaurantele se deschid pentru cina la ora 7, cand vine de altfel toata lumea, caci la 10 se da stingerea! In cazul asta aveti cam 2 optiuni: fie sa va faceti o rezervare pentru ora dorita, fie sa stati la coada la intrare, ca subsemnatii, in speranta ca veti gasi o masa. Mai ales ca noi am prins deschis sezonul de vanatoare, deci specialitati de gen preparate in mai toate restaurantele. Si am prins ultima masa la Bistrot du Boeuf Rouge- super zic! Ieftin? No way, esti in Elvetia! Mancarea….senzationala! Painea este proaspat facuta, feliata pe coltul barului si pusa pe masa si este de mai multe feluri: alba, neagra, cu seminte sau stafide…o nebunie ce sa mai!!! Preparatele mi-au adus aminte de gustul bucatariei lyoneze, cu mari influente in zona, Lyon-ul fiind un alt oras in care m-as intoarce cu drag in primul rand pentru mancare!
Dupa o masa copioasa si un somn adanc, ne-am hotarat ca sambata, dupa micul dejun, sa dam o fuga pana in capitala olimpica Lausanne. Dar despre asta, maine cand va aratam cum sa vizitezi obiectivele turistice din Lausanne…
Nu uitati sa ne dati like, share si mai presus de orice, enjoy!
Faina descriere!