Un week-end la Geneva (II)

Geneva cu ViespeaCalatoare

Lausanne, ca si asezare dateaza inca din timpurile romanilor, iar orasul vechi „la Cite” este incantator, cu stradutele sale stramte pline de baruri, restaurante si buticuri! Asa ca pentru cateva ore ne-am agitat prin orasul vechi: am vazut catedrala gotica Notre Dame, care dateaza din 1275 dc si strajuieste intrarea in vechiul oras, am facut poze la Château St-Maire si la Église St-François. Ne-am simtit minunat, cu toate ca vremea de afara nu era nici cea mai insorita si nici cea mai calduroasa!
Ne-am intors un pic adormiti la Geneva si ce sa vezi, surpriza, a iesit soarele!!! Yey! Motiv de bucurie si de a face o scurta vizita Frantei! De ce nu, daca tot ce ai de facut este sa te urci in autobuzul 8, sa privesti pe geam periferia Genevei si sa astepti sa ajunga la capat! Calatoria nu iti rapeste mai mult de 30 de minute. Minunat…am ajuns in Franta! Mai precis la muntele Salève, pe care te cateri gratie telefericului (exista evident si treseu de urcat voiniceste folosind cu incredere picioarele din dotare). Panorama este superba: intreaga Geneva se asterne la picioarele tale, iar undeva in lateral spate, mandru se iteste Mont Blanc-ul aflat la vreo 70 km departare. Vremea fiind minunata, am bagat o plimbare si apoi un vin fiert disponibil la preturi de Franta si nu de Elvetia. Am admirat privelistea, vorbind intre timp despre toate cele importante in viata, evident: 2 mosi ce se hotarau fix in momentul ala ce sa puna pe bucket list-ul lor!
Duminica, ultima zi in Geneva! Super soare afara egal plimbare, fara discutie! Unde? Pai zic orasul vechi, Quai des Bergues si Quai de Mont Blanc, o tura scurta prin parc (slava Domnului sunt o gramada, aveti de unde alege), catedrala St. Pierre, biserica Notre Dame, Teatrul Mare si muzeul Rath, asa rapid, ca pe picior de plecare.
Daca vreti totusi si un pic de shopping, se gaseste! Ce? De toate! Tot ce inseamna top! Herve Leger, La Perla, Agent Provocateur, Valentino, Chanel …sa intru in detalii si la capitolul pantofi? Nu cred ca este cazul!
Dar Viespile nu au venit pentru shopping! Viespile au venit ca sa petreaca un week-end de neuitat si asa a si fost! Am vizitat 3 orase, 2 tari, am bagat 4 zboruri dintr-o lovitura si ne-am simtit extraordinar!
Ce imi amintesc despre Geneva? Pai vad imaginea aia minunata de pe Saleve, cu lacul Geneva si jetul de apa tasnind pana la cer, ma intorc in dreapta mea si vad Mont Blanc-ul, inchid ochii si simt aerul curat, in timp ce papilele mele gustative se desfata in amintirea terrinei de campagne mancate, a painii proaspat facute si a vinului rosu fiert baut in timp ce ne spuneam unul altuia ce alte locuri minunate am vrea sa mai vedem in viata asta!
Si voi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *