Cum să iei viza pentru Statele Unite

Habar nu am dacă v-am spus, dar anul acesta mai bifăm o destinație și un continent nou. De data aceasta mergem în Statele Unite. Va fi prima vizită în America de Nord, primul zbor cu British Airways, primul zbor cu American Airlines. Toate bune și frumoase, dar ca să ajungem acolo, mai întâi ne-a trebuit viza pentru Statele Unite.

Viza de State pas cu pas

0.   Verifică valabilitatea pașaportului. Acesta trebuie să fie valabil până la ieșirea din Statele Unite.

 1. Intră pe ustraveldocs.com și alege viza pe care o vrei. Dacă ești turist, atunci viza tip B1/B2 este cea potrivită. Pentru alte tipuri de viză, alegi din listă ce ți se potrivește.
 2. Pregătește-te cu acte necesare viza SUA. Îți trebuie pașaportul sau măcar datele de identificare de pe pagina cu poza.
 3. Fă-ți o poză care să fie acceptată de aplicația automată pentru viza SUA. Dacă nu vrei să îți bați capul, du-te la un laborator foto și cere un set de poze pentru viza de state. Noi le-am făcut la kodaksmart.ro, în magazinul Unirea la parter. Am primit un set fizic, tipărit, și pe email poza digitală, gata de încărcat în aplicație.
 4. Completează formularul DS-160. O să fii întrebat unde mergi, care este scopul călătoriei, dacă ai fonduri suficiente pentru a trăi și pentru a te întoarce în România. Va trebui să completezi o dată estimată de începere a călătoriei și va trebui să dai o adresă unde vei fi găsit în Statele Unite. Adresa hotelului este mai mult decât suficientă.
 5. Încarcă poza, tipărește confirmarea completării formularului.
 6. Intră pe ustraveldocs.com, fă-ți cont și tipărește Documentul de plată pentru taxa viză Statele Unite.
 7. Du-te la BRD cu bani gheață și plătește taxa. Păstrează toate chitanțele că o să ai nevoie de ele. În minim 5 ore de când ai plătit, sistemul online detectează plata și poți să faci programarea pentru interviu. Nu depăși termenul de plată de pe document.
 8. Alegi când vrei să îți programezi interviul și tipărește confirmarea interviului.
 9. La ambasadă ajungi cu autobuzul 301, stația Ambasada SUA. Nu trebuie să ajungi prea devreme, deoarece interviul se va desfășura în ora programată și nu ai ce să faci în ambasadă. Telefonul va rămâne la poarta Ambasadei.
 10. La ambasadă nu veni cu obiecte voluminoase. O poșetă pentru doamne și domnișoare e mai mult decât suficient. Laptop sau genți voluminoase nu vor fi acceptate în interior și nici loc pentru depozitare nu ai. Cel mai apropriat loc unde să le lași este la Băneasa Shopping Center.
 11. La intrare vei fi verificat ca la aeroport, doar că nu trebuie să dai jos haina de pe tine, iar telefoanele, închise, împreună cu cheile vor rămâne la poartă. Nu uita să iei documentele tipărite cu tine și pașaportul.
 12. Înăuntru vei primi un bon de ordine și vei auzi cum este anunțat la difuzor.
 13. La prima strigare îți vor fi verificate documentele.
 14. La a doua strigare vei fi amprentat digital.
 15. La a treia va fi interviul propriu-zis cu ofițerul consular.
 16. Dacă pașaportul rămâne la ei, bravo! ai viza SUA. Pașaportul va fi adus acasă sau la birou a doua zi (24 lei – TNT) sau te duci să îl iei de la biroul TNT ales la pasul 8.

Ce părere am?

 • Organizare ca în altă țară, politicoși cu toții, inclusiv agenții de pază. Toată lumea vorbește românește, inclusiv ofițerul consular.
 • Pregătește-te cu dovezi că nu vei deveni o povară pentru statul american (ai suficienți bani) – nu ne-a întrebat nimeni nimic de asta

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, adăugați-le în secțiunea de comentarii și voi încerca să răspund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *