Zboara cu Qatar Airways

 Dragii nostri,

Domnul Viespe este in zbor spre o noua destinatie: Dubai! Si ceva imi spune ca abia asteapta sa “bazaie” cate ceva despre ce a vazut acolo, cu toate ca nu este o calatorie tipica de viespii, adica vreau sa zic vacanta! Dar chiar si asa, zic eu, ca ceva, ceva informatii tot o sa mai aflam de la el, intre 2 sedinte si o intalnire!

Domnul Viespe a cautat insistent sa zboare cu Qatar Airways, cu toate ca asta insemna o escala la Doha. De ce totusi nu un zbor direct Bucuresti-Dubai cu Tarom-ul?

Pai, eu cred ca e vorba de serviciile oferite! Iar aici pot sa bag mana-n foc ca Qatarul este mult mai tare decat multe linii aeriene din punct de vedere al serviciilor la bord, chiar daca vorbim de noi astia mai “mici” care zburam la economic. Probabil ca, la un moment dat, domnul Viespe va publica pe site, si parerea mea proprie si personala despre Aliatalia, de exemplu, ale carei servicii le-am “gustat” din plin pe timpul ultimului nostru zbor, cel catre Rio de Janeiro. Asta ca sa puteti face o comparatie!

Dar, revenind la Qatar, pot sa zic cam asa: am avut placerea de a zbura cu ei pe ruta Bucuresti-Doha-Kuala Lumpur si retur, anul trecut in mai. Asta a insemnat vreo 5 ore pe ruta Bucuresti-Doha si vreo alte 7 ore Doha-Kuala Lumpur, ambele zboruri la clasa economic.

Ce are in plus Qatar Airways?

 1. Mai mult spatiu! Iar aici vorbesc si de cazul scaunelor de pe cursa Bucuresti-Doha, efectuata cu un A320 si de cea de la Doha la Kuala Lumpur -A330-300 (si daca n-am zis bine, domnul Viespe ma va corecta indata!!!). Scaunele sunt foarte confortabile si ai suficient de mult spatiu si la picioare. Si asta poate confirma si domul Viespe, ceva mai inalt si mai “expandat” decat moi!

 2. Distractie cat cuprinde! Fara doar si poate, este cea mai dotata linie aeriana, din cate am experimentat eu pana acum, la capitolul filme, muzica, jocuri, adica tot ce inseamna entertainment pe parcursul zborului! Poti “pierde” cu usurinta un timp de zbor chiar mai mare de 5 ore, fara sa te plictisesti. Poate mai degraba crezi ca nu ai avut timp sa vezi toate filmele care te tentau!

 3. Mancarea. Este buna! Clar peste medie, si credeti-ma ca eu sunt o mironosita in ceea ce priveste mancarea servita in avion. Mai mult decat atat, la intoarcere, chiar ni s-au oferit ca un fel de abtipilduri pe care le lipeam pe scaunul propriu si personal, ca sa stie personalul navigant daca sa ne “deranjeze” a doua zi de dimineata pentru a servi micul dejun sau nu. Cat de tare e asta?

 4. Serviciul la bord absolut excelent! Recunosc ca nu am vazut stewardese mai aranjate si mai dichisite, mai ingrijite si mai parfumate ca la Qatar! Si mai ales cand vorbesc si limba ta… Sunt dragute si atente si iti dau sentimentul ca parca zbori la business.

 5. Avioanele sunt curate, aerisite chiar as putea spune si dau un sentiment de…siguranta chiar si pentru subsemnata, mare maestra internationala in frica fricilor la capitolul zbor!

 6. Gentuta cu bunatati! Pai iti cam dau ce ai nevoie ca sa nu “imputi” bunatate de avion! Pasta si periuta pentru dinti, ca sa le folosesti cu incredere, sapun si crema pentru maini ai oricum la baie, sosetele ca sa incalzesca piciorusele, dopuri de urechi pentru cei mai sensibili la sforait, masca pentru ochi, pentru cei mai sensibili la lumina si tot asa.

 7. Perna confortabila si patura suficient de mare! Amanadoua te asteapta pe locul tau, curate si gata de folosit! Patura a fost suficient de mare spre bucuria mea!

 8. Posibilitatea de a trimite sms-uri! Ceea ce a facut si domnul Viespe! Recunosc ca mie mi se pare geniala chestia!

 9. Pe rutele mai lungi, incercati rezervarea scaunelor din fata de la clasa economic. Clar si mai mult spatiu la picioare, care combinat cu inclinarea buna a scaunelor de la Qatar va va asigura un somn de milioane!

 10. Si….tam-tararam….la numarul 10….chestia mea favorita: pentru prima oara am putut sa ascult o melodie pe care de mult voiam sa o aud “racnind” in casti la decolare: U2- Beautiful day!

Si am putut cu Qatar! Beautiful, ce sa zic!

 Qatar Airways

Cu drag,

doamna Viespe!

Comments

 1. Cred ca este cea mai buna linie aeriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *