Zurich. Lux si Bogatie in Elvetia

Era inevitabil ca pașii să nu ne poarte în capitala economică a Elveției, un oraș care îmbină într-un mod strălucit răceala nemțească și bogăția țării, locul unde ești catalogat în funcție de milioanele din bancă, orașul în care dacă nu conduci un Mercedes mare și negru se cheamă că esti proletar.
A spune că există cazare ieftină la Zurich este, desigur, un pic deplasat. La naiba până și ghidul de călătorie spune că una din atracții este să vezi bogații cum fac cumpărături.

Desigur există cazări rezonabile, doar prețurile sunt un pic cam mari, așteptați-vă să plătiți 170-200 de euro pe noapte la hotel de trei-patru stele din oraș care să includă micul dejun.
Noi ne-am cazat la un hotel de patru stele, relativ aproape de gară, iar micul dejun a cuprins, bineînțeles, nouă feluri diferite de cașcaval, din care 4 erau șvaițer. Iar încă o amintire nu neapărat plăcută este legată de faptul că wc-ul avea instrucțiuni de folosire!
Sigur că da, la marginea orașului, la 10-15 minute de mers cu tramvaiul sau cu S-bahn (trenul suburban) prețul pentru cazarea ieftină la Zurich, la hotel scade la 75-90 euro, iar majoritatea lanțurilor mari de hoteluri au unități deschise pentru care primiți 700-1200 de puncte și avansați către nivelurile de membru următoare.
Nu vă interesează toate acestea? Nimic mai simplu. www.airbnb.com oferă 20 de dolari reducere la prima cazare in “gazda”, ceea ce poate fi un avantaj dacă doriți un ghid local care să vă arate locurile, sau alegeți un hostel care poate incepe de la 37 euro pe noapte de persoana.
Dacă ați câștigat de curând la loto sau aveți o ocazie deosebită de sărbătorit, Baur au Lac va fi mereu disponibil, mai ales că în aceste zile desfășoară o promoție, camerele fiind cu pana 30% mai ieftine, prețul unei camere începând de la 550 de euro.
Dar, desigur, lucrurile se schimbă și este oricând posibil să găsiți o ofertă spectaculoasă, care să vă aducă puncte, mile, nopți gratuite sau pur și simplu să fie la un preț ridicol de mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *