Maroc. Tara din tine!

O vacanta in Maroc in luna mai. Bilete de avion ieftine, si chiar si mai ieftine dupa ce Ryanair a decis sa se mute in Maroc. O tara fascinanta, calda, impregnata de aromele condimentelor din cele patru zari si de ceaiul de menta, omniprezent, amar, dulce si racoritor. Peisaje superbe, desert, munti, vai si marea sau oceanul te fac sa te minunezi la fiecare pas si sa incerci sa fotografiezi cat mai mult, sa absorbi cat mai mult.
Alegerea unui hotel in Maroc este dificila in fiecare oras, numarul de hoteluri din Marrakech fiind de peste 1000. Mi-am restrans cautarile doar la hoteluri din Medina, zona centrala a orasului, acolo unde stradutele sunt marginite de souk si incarcatura istorica este mare.
Photos of Riad Balkisse, Marrakech
This photo of Riad Balkisse is courtesy of TripAdvisor
Ochii mi s-au oprit pe Riad Balkisse Hotel Marrakech, considerat fabulos de cei care au mai stat acolo.
Dar nici cu Riad Alwachma, un alt hotel fabulos, nu pot spune ca Marrakech se prezinta prost. Preturile sunt pe undeva pe la 50 de euro pe noapte, ceea ce nu este chiar ieftin pentru Marrakech, dar conditiile pe care mi le-am impus sunt mai restrictive.

Casablanca reprezinta noul, Marocul modern, trezit din anii de semifeudalism si intrat in circuitul modern datorita lui Humphfrey Bogart si lui Ingrid Bergman.
Hotelurile sunt relativ putine, alegerea mea fiind catre Novotel Casablanca City Center, care are camere la oferta pentru luna mai sau Casablanca Appart’hotel, sau orice altceva va face cu ochiul din formularul de mai sus.
Iar daca pomeneam de plaja, sa nu uitam de Essaouira, statiune de la malul Oceanului Atlantic, fost sat de pescari transformat in resort. Palazzo Desdemona este o casa tipica pentru Essaouira, cu un rating fabulos din partea turistilor care au stat acolo.
O saptamana la hotelurile selectate costa 550-600 de euro, iar eu nu pot sa inchei decat astfel:
Essaouira: Images
This photo of Essaouira is courtesy of TripAdvisor

Drum bun!

Comments

  1. Asteptam sa ne spui cind te intorci despre hashisul marocan 🙂

  2. Daca costa numai 50 de euro, nu e de noi!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *