Buget de calatorie. Andorra

Azi e vorba de una din destinațiile cele mai ciudate ale Europei, singurul stat care nu este independent, și, după știința mea, singurul teritoriu din lume care încă plătește tribut. Este vorba de Andorra, Principatul Andorra adică, locul pe unde sunt câteva curse de schi alpin iarna, iar în timpul verii Turul Franței sau Turul Spaniei trec prin Andorra la una din etapele de munte.
Madam Viespe cunoaște de mult că aș vrea să ajungem și pe aici, vara sau iarna, nu contează foarte mult, iar după ce am fost în San Marino, parcă au început să ne placă microțările.
Până să ajung acolo, e bine totuși să mă pregătesc sufletește pentru costuri, așa că, hai să vedem cât ne costă.

De ce să mergi în Andorra?

Pentru că țările muntoase au farmecul lor aparte, iar dacă nu au nici tren, atunci aproape sigur sunt un pic izolate și asta înseamnă un micro climat cultural, în care s-au dezvoltat și au apărut particularități specifice zonei respective.
Când am fost în San Marino am rămas impresionați de dorința de libertate și de independență a cetățenilor Republicii San Marino, de castelele și bastioanele construite pe deal, orășelul de la poale, cu străzi în pantă (cine e gras să ridice mâna sus și să slăbească).
Internetul zice că este un loc bun să te plimbi pe munți, să biciclești, să faci shopping în Andorra (taxe zero cică). Mâncare bună, mă aștept să fie genul catalan de munte, așa că de ce nu?

Când să mergi în Andorra?

Andorra e cunoscută ca stațiune de schi, țara fiind pe la 2000 de metri altitudine, deci decembrie – februarie. Iar cum la munte e frumos și vara aș adăuga și un iulie-august.
Pe de altă parte, cam oricând ajungi la Barcelona, o fugă de o zi până în Andorra e o idee bună, orice fiind, în opinia mea, mai frumos ca Barcelona.

Cât costă să ajung în Andorra?

La minim absolut, iei bilet de avion București Barcelona, sau de unde stai la Barcelona, profitând că Wizz Air zboară seara, un bilet costă cam 110-120 euro. Aici nu pot decât să recomand din inimă să vizitați pagina de chilipiruri pe care o menține tatăl meu. Veți afla rapid când este cel mai ieftin bilet de avion către Barcelona.
Punem o noapte de cazare în Barcelona, mai punem 56,50 Euro pentru autobuz Barcelona – Andorra – vezi aici cât costă și care este orarul de circulație.

Cât costă o cazare în Andorra?

Nu schiez, nu mă dau cu placa, nu găsesc ce să fac mai mult de câteva ore în Andorra, dar pentru cei care schiază, sunt munțomani și vor să își adauge Pirineii sub picioare, verificați mai jos


Booking.com

Cât să stai în Andorra?

Așa cum mi-am făcut eu planul, câteva ore.
6.30 Barcelona – Andorra 10:30
15:00 Andorra – Barcelona 18:15
Aș zice că avem timp câteva ore să facem niște fotografii, să cumpărăm niște timbre de Andorra și să mâncăm niște melci și niște cârnați.

Cost estimat total: 200 euro pentru o persoană, 250 euro pentru amândoi.

Linkuri utile:
www.alsa.es – autobuze pentru toate colțurile Spaniei.
Poza e luată de pe wikipedia, de aici.

Comments

  1. […] Andorra nu ești niciodată departe de pârtie. Căutând care sunt prețurile pentru Andorra pentru proiectul meu în care vreau să fac turul lumii până la 45 de ani am găsit următoarea […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *